Politica de confidențialitate


Descrierea politicii

Societatile ce fac parte din Radacini Grup*, denumite individual in cele ce urmeaza Operatorul proceseaza datele personale ale clientilor si partenerilor de afaceri prezenti, trecuti si potentiali, ca parte a desfasurarii activitatii  economice de zi cu zi.

Operatorul proceseaza datele personale ale clientilor si partenerilor de afaceri prezenti, trecuti si potentiali, ca parte a desfasurarii activitatii  economice de zi de zi.

Operatorul poate detine informatii despre dvs, pe care ni le-ati oferit si prelucreaza datele dvs. personale in concordanta cu Regulamentul General de Protectie a Datelor nr. 679/2016 (GDPR) aplicabil in Uniunea Europeana incepand cu data de 25.05.2018.

Tinand cont de prevederile acestui Regulament Operatorul prelucreaza datele dvs. personale, de aceea Operatorul stabileste scopul si necesitatea colectarii si procesarii datelor dvs. personale, procesarea datelor personale inseamnand  orice operatiune  manuala sau automata (cand vizitati site-ul nostru spre exemplu) de preluare/colectare, inregistrare, pastrare in baza de date, adaptare, modificare, consultare, utilizare, distribuire , rectificare sau stergere.

 

  1. Scopul si temeiul legal de colectare si prelucrare a datelor

Operatorul proceseaza datele clientilor sai persoane fizice sau persoane juridice prin reprezentantii sai si ai partenerilor (furnizori, producatori) pentru desfasurarea urmatoarelor activitati:

  • Servicii clienți: de exemplu, informații despre stadiile de executie ale imobilelor, informații despre finisajele referitoare la locuinta ta sau orice alte servicii pentru aceasta, notificări de termene pentru lucrări de întreținere
  • Informații clienți: date de contact, de exemplu, pentru comunicări despre apartamente/dublexuri, oferte de finanțare
  • Publicitate: publicitate individualizată sau personalizată pentru oferte, locuinte și servicii
  • Sondaje privind satisfacția clienților: contactare după achiziție / serviciu, de exemplu, pe tema satisfacției față de imobil sau serviciile furnizate de Operator
  • Servicii adiacente: de exemplu intermediere servicii finantare
  • Obligatii legale: de exemplu, colectarea datelor contractuale pe facturi, contracte
  • Asigurarea securitatii angajatilor si clientilor nostri: de exemplu, monitarizam video activitatea din si in jurul ansamblului rezidential si altor spatii, spre exemplu birouri
  • Solutionarea cererilor, intrebarilor sau a reclamatiilor facute

 

Va rugam sa retineti ca Operatorul colecteaza si proceseaza doar acele informatii/date personale care sunt absolut necesare a fi colectate si procesate in scopul desfasurarii activitatii in conditii cat mai bune in scopul de a veni in intampinarea cerintelor clientilor si a oferi servicii cat mai calitative .

Prelucrarea de categorii speciale de date cu caracter personal

Conform Regulamentului GDPR, privind prelucrarea de date de personal speciale, Operatorul nu colecteaza si nu prelucreaza datele care se refera la:  originea rasială sau etnică, opiniile politice, confesiunea religioasă sau convingerile filozofice, apartenenţa la sindicate, date genetice,  date biometrice pentru identificarea unică a unei persoane fizice,  date privind sănătatea , viaţa sexuală sau orientarea sexuală ale unei persoane fizice.

Temeiul legal al colectarii este art. 6 din Regulamentul General de Protectie a Datelor nr. 679/2016 (GDPR).

 

  1. Categoriile de date personale pe care le colectam

– Datele cu caracter personal în asociere cu datele contractuale aferente

– Datele dvs. de identificare (nume, prenume, domiciliul, numar telefon personal, adresa de email, numar/serie document de identitate, codul numeric personal, sexul, datele bancare

– imagini video – sediile noastre (ansamblul rezidential, curte, anexe etc.) este dotat cu echipamente de inregistrari video. Aceste imagini sunt stocate si pastrate pe o perioada de pana la 30 zile.

– imagini foto – se refera doar la angajatii Operatorului

– statutul familial, loc de munca, venituri realizate, imprumuturi/ipoteci detinute atat pentru dvs. ca si client cat si pentru sot/sotie in cazul in care se solicita achizitia unei locuinte

 

In general, datele personale pe care le detinem sunt sau au fost oferite de catre clienti atunci cand s-au prezentat la sediile noastre, cand au vizitat site-ul nostru si si-au lasat datele personale pentru a fi contactati, sau cand au cerut oferte prin telefon sau email.

 

  1. Distribuirea datelor personale

Operatorul distribuie datele dvs. personale numai acelor categorii de angajati (imputerniciti) si colaboratori a caror activitate impune accesul la datele dvs., enumerate exemplificativ  dupa cum urmeaza:

  • Serviciul IT
  • Colaboratori IT
  • Departamentul contabilitate / financiar
  • Departamentul resurse umane
  • Departamentul relatii clienti si marketing
  • Departamentul juridic
  • Parteneri contractuali, inclusiv furnizori de bunuri si servicii /societăți contractate să presteze servicii pentru sau în numele nostru
  • Parteneri sau agenți implicați în livrarea produselor și serviciilor pe care le-ati comandat sau utilizat
  • Organizații partenere pe care le-am ales cu atenție pentru a vă putea contacta în legătură cu produsele și serviciile lor
  • Terțe părți pentru promoții comune cu acea terță parte. Acestea vor răspunde pentru conformarea lor cu legile aplicabile privind protecția datelor
  • O terță parte sau un organ, atunci când dezvăluirea respectivă este necesară pentru îndeplinirea oricărei legi aplicabile sau a altei cerințe legale sau de reglementare
  • Agenții de colectare a datoriilor sau alte organizații de recuperare a datoriilor
  • Agenții de aplicare a legii, organe guvernamentale, organizații de reglementare, instanțe sau alte autorități publice dacă avem această obligație legală sau suntem autorizați prin lege

 

  1. Transferul de date intr-o alta tara

Operatorul nu efectuează toate prelucrările datelor cu caracter personal în regim propriu, ci beneficiază de sprijin de la parteneri profesionali pentru prelucrarea datelor in scopul executarii unui contract si a obligatiilor ce deriva din acesta, ca de exemplu dezvoltatori/producatori, diverse agentii de marketing si societati de sondare a opiniei, in scopurile mentionate in prezenta politica.

Partenerii sunt atent selectați și se obliga sa asigure, prin măsuri tehnice și organizatorice adecvate, prelucrarea datelor dumneavoastră conform prevederilor legale în vigoare privind protecția datelor și cu respectarea drepturilor dumneavoastră. Partenerilor le este interzis să utilizeze datele cu caracter personal primite pentru scopuri proprii sau comerciale sau să le transmită terților.

 

  1. Pastrarea datelor

Operatorul pastreaza datele dumneavoastra necesare pe o durata echivalenta pana la expirarea obligatiilor conforma cu legislatia romana.

 

  1. Drepturile dvs. privind procesarea datelor personale
  1. Dreptul de a sti ce date personale va sunt procesate
  2. Dreptul de a primi datele cu caracter personal într-un format structurat, utilizat în mod curent și care poate fi citit automat
  3. Dreptul de a va rectifica datele
  4. Dreptul de a fi uitat (stergerea datelor cu caracter personal)
  5. Dreptul de a va retrage consimtamantul in orice moment
  6. Dreptul la restrictionarea prelucrarii
  7. Dreptul de a va opune prelucrarii
  8. Dreptul de a nu fi evaluat pe baza unei prelucrari automate

 

1. Dreptul de a sti ce date personale va sunt procesate/Dreptul de acces

Aveti dreptul de a solicita o copie a datelor cu caracter personal pe care le deține Operatorul în legătură cu dvs., prin posta la Radacini Grup, B-dul Iuliu Maniu nr. 246, sector 6 Bucuresti, dep. Relatii Clienti – GDPR sau prin email (gdpr@radacini-grup.ro) pentru a primi in format electronic toate datele dvs. detinute de Operator.

 

2. Dreptul de a rectifica datele

Aveti dreptul de a rectifica datele deținute în legătură cu dvs, dacă acestea nu sunt corecte. Dacă datele pe care le deținem trebuie actualizate sau în cazul în care considerati că acestea pot fi incorecte, va puteti adresa Operatorului la gdpr@radacini-grup.ro sau prin posta la Radacini Grup, B-dul Iuliu Maniu nr. 246, sector 6 Bucuresti dep. Relatii Clienti – GDPR

Nu se pot face rectificari asupra datelor privind locuintele achizitionate/inchiriate, valoarea facturilor sau altele care ar contraveni legilor.

 

3. Dreptul de a fi uitat – de a fi sters din baza de date

Operatorul urmărește să prelucreze și să păstreze datele doar atât timp cât acest lucru este necesar. În anumite circumstanțe, aveti dreptul de a ne solicita să ștergem datele tale cu caracter personal pe care le deținem.

În cazul în care considerati că păstrăm datele mai mult decât este necesar, puteti sa va adresati Operatorului la gdpr@radacini-grup.ro sau prin posta la Radacini Grup, B-dul Iuliu Maniu nr. 246, sector 6 Bucuresti dep. Relatii Clienti – GDPR. Dacă perioada cuprinsa in consimtamant a trecut, este posibil să avem în continuare temeiuri legale pentru prelucrarea datelor dumneavoastra cu caracter personal.

Puteti solicita stergerea datelor personale in scris prin scrisoare sau email Operatorului la gdpr@radacini-grup.ro sau prin posta la Radacini Grup, B-dul Iuliu Maniu nr. 246, sector 6 Bucuresti dep. Relatii Clienti – GDPR.

Acesta se va asigura ca in o luna de zile solicitarea clientului  va fi indeplinita si clientul a fost sters din toate aplicatiile. Termenul poate fi extins la 2 luni cu informarea in prealabil a clientului.

Nu se vor sterge datele personale ale clientilor care au datorii catre firma sau catre un partener direct (ex.firma servicii financiare).

Nu se vor sterge acele date care trebuiesc pastrate ca urmare a dispozitiilor legale (facturi, contracte etc).

 

4. Dreptul de retragere a consimtamantului

Aveti  dreptul in orice moment sa cereti retragerea consimtamantului de comunicare.

Retragerea consimtamantului se va face doar in mod scris  prin  transmiterea cererii Operatorului la gdpr@radacini-grup.ro sau prin posta la Radacini Grup, B-dul Iuliu Maniu nr. 246, sector 6 Bucuresti dep. Relatii Clienti – GDPR.

 

5. Dreptul la portabilitatea datelor

Aveti dreptul de a primi datele cu caracter personal care va privesc şi pe care le-ati furnizat operatorului într-un format structurat, utilizat în mod curent şi care poate fi citit automat şi aveti dreptul de a cere transmiterea acestor date altui operator, daca ele au fost prelucrate pe baza de consimatamant si prelucrarea se face prin mijloace automate

 

6. Dreptul de restrictionare la utilizarea datelor cu caracter personal

In anumite circumstanțe, aveti dreptul de a cere restrictionarea prelucrării de către Operator a datelor dumneavoastra cu caracter personal in cazurile prevazute la art 18 din Regulament.

 

7.Dreptul de opozitie la prelucrarea datelor cu caracter personal

In anumite circumstanțe, aveti dreptul de a va opune prelucrării de către a datelor tale cu caracter personal in cazurile si in conditiile prevazute la art. 21 din Regulament.

 

8. Dreptul de a face o reclamatie

Este dreptul dumneavoastra de a face o reclamatie in cazul in care considerati ca aveti dubii in ceea ce priveste modul cum sunt procesate si securizate datele dumneavoastra personale. Dacă doriti să ne contactati în legătură cu oricare dintre drepturile dvs sau să faceti o plângere în legătură cu modul în care utilizăm datele cu caracter personal, va rugăm să contactati echipa noastră la gdpr@radacini-grup.ro sau prin posta la Radacini Grup, B-dul Iuliu Maniu nr. 246, sector 6 Bucuresti dep. Relatii Clienti – GDPR

Vom face toate eforturile pentru a ajuta, dar dacă aveti în continuare nemulțumiri, puteti contacta Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal – datele de contact se găsesc la adresa www.dataprotection.ro

 

9. Crearea de profiluri

Operatorul nu foloseste de obicei datele colectate si procesate pentru intocmirea de profiluri. În unele situații va fi necesar să întocmim profiluri si segmentari in scopuri de marketing.

 

10. Dreptul de a nu fi evaluat pe baza unei evaluari automate

Operatorul respecta dreptul tuturor persoanelor care ne-au incredintat datele lor personale de a nu fi evaluate in baza unei prelucrari automate.

 

  1. Supravegherea video

Operatorul are implementat un sistem video de supraveghere a locatiilor sale (ansamblu rezidential si spatiile inconjuratoare acestuia) pentru a asigura siguranta personalului angajat dar si al clientilor si a altor persoane aflate pe teritoriile ce apartin grupului.

Zonele acoperite de camerele video aflate in cladirile si terenurile apartinand Operatorului sunt semnalizate in mod specific prin banere, indicatoare specifice.

Prelucrarea datelor cu caracter personal prin intermediul sistemelor de supraveghere video se efectueaza prin intermediul sistemelor de supraveghere video care prelucrează datele cu caracter personal, respectiv imaginea si alte informatii ce permit identificarea persoanelor vizate.

Scopul prelucrarii datelor personale consta in: monitorizarea/securitatea persoanelor, spatiilor si/sau bunurilor private, prevenirea si combaterea infractiunilor, indeplinirea obligatiilor legale si realizarea intereselor legitime. Informatiile înregistrate sunt destinate utilizarii de catre Operator si pot fi comunicate numai urmatorilor destinatari: persoana vizata, reprezentantii legali/imputernicitii persoanei vizate, reprezentantii autorizati ai Operatorului, organele de urmarire/cercetare penala, instante judecatoresti, in conformitate cu prevederile legislatiei interne si comunitare aplicabile activitatii desfasurate de catre Operator. Termenul de pastrare a datelor inregistrate este conform legislatiei in vigoare.

Rețineți că drepturile dumneavoastră menționate mai sus sunt restricționate prin lege și este posibil să trebuiască respectate de noi doar în anumite condiții.

 

  1. Puncte de contact

In cazul in care doriti sa va exercitati unul sau mai multe drepturi ale dumneavoastra enumerate la punctul 6 sau doriti sa aflati mai multe informatii referitoare la colectarea si procesarea si protejarea datelor dumneavoastra va rog sa contactati Operatorulprin Ofiterul de Date Personal numit conform Regulamentului GDPR

 

Adresa: B-dul Iuliu Maniu Nr. 246, sector 6, Bucuresti, dep. Relatii Clienti – GDPR

Adresa de email gdpr@radacini-grup.ro